Ābolu kēkss ar valriekstiem un dzērveņu sukādēm
Latvija
Ingūna
_______________________________________________________________________________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________________________________________________________________________
Sastāvdaļas:
- 200 g milti
- 100 g sviests
- 50 g izlobīti valrieksti
- 5 āboli
- 3 olas
- 1 gl. cukura
- 1 pac. vaniļas cukura
- 1/2 tējk. soda
- 1 sauja dzērveņu sukādes
Pagatavošana :
Bļodā iesit olas. Pievieno cukuru un puto visu ar mikseri līdz veidojas vieglas putas.
Izkausē sviestu,ko pēc tam pievieno olām.
Pievieno sodu,vaniļa cukuru un miltus. Turpina visu maisīt.
Pievieno saujiņu sukādes. Sukādes kūku taisa saldāku,bet žāvētas dzērvenes- skābāku.
Valriekstus saspiež piestā vai sablenderē. Ieteicams pirkt veselus valriekstus un lobīt pašam,tad garša būs labāka.
Valriekstus liek klāt mīklai.
Nomizo ābolus,sarīvē un arī liek klāt mīklai.
_________________________________________________________________________________
Šo recepti gatavoja Ingūna no Irlavas, kas strādā savā lauku saimniecībā. Ikdienā nodarbojas ar aitkopību un vistkopību, audzina 4 bērnus un rūpējas par visiem mājas darbiem. Brīvo laiku pavada kopā ar ģimeni.
Ingūnai ģimenē gan bērni,gan vīrs ir iecienījuši saldumus, taču braukt uz veikalu, katru reizi kā kaut ko garšīgu sakārojas, īsti negribas. Un viss mājās taisītais tāpat vienmēr ir garšīgāks. Pagrabā āboli parasti ir daudz, tāpēc dažādas ābolu kūkas šajā ģimenē ir lielā cieņā. Ingūnai ļoti patīk improvizācija receptēs, tāpēc tiek improvizēts gan ar sastāvdaļām,ko kūkai pievieno, gan ar dažādām piedevām un mērcēm. Dēls šai kūkai lej pāri zemeņu mērci,kas dod īpaši saldu garšu.
Ingūnas dzīves atziņa/moto ir :
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru