Itāļu pasta ar tunci un bazilika mērci
Itālija-Venēcija
Antra
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________________________________________________________________________
Sastāvdaļas:
6 personām :
- 500 g garie spagetti
- 800 g konservēti tomātu gabaliņi
- 300 g labi kūstošs siers
- 2 bundžas tuncis eļļā
- 4 ķiploku daiviņas
- sīpols
- šķipsniņa jūras sāļs
- olīveļļa
- pipari
- baziliks (svaigs un kaltēts)
Pagatavošana :
Nomizo un sagriež gabaliņos ķiploku un sīpolu.
Liek apepināties olīveļļā,kamēr kļūst maigi brūni.
Pievieno tomātus ar visu sulu un atstāj sautēties.
Liek vārīties makaronus.
Sarīvē sieru.
Tomātus sautē,līdz ir izzudis šķidrums. Ja vēlas šķidrāku mērci,tad neizsautē līdz galam. Pievieno tunci.
Pievieno sāli,piparus un žāvētu baziliku. Ļauj ievilkties pāris minutes.
_________________________________________________________________________________
Šo recepti gatavoja Antra no Irlavas, kas ir biedības "Irlavas interešu klubiņš" vadītāja. Brīvajā laikā darbojas ar visu,kas vien ir iespējams- gan dzied, gan dejo, rīko nometnes un aktīvi darbojas pašvaldībā.
Antra atceras šo recepti no brauciena uz Venēciju pirms 12 gadiem. Gids ieteicis pamēģināt un nogaršojusi ar'. Recepte ir viegli pagatavojama, produkti ir viegli pieejami, tāpēc Antras ģimene šo recepti ir ļoti iemīļojusi.
Antras dzīves atziņa/moto ir :
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru