Itāļu pasta ar tunci un bazilika mērci


Itāļu pasta ar tunci un bazilika mērci

Itālija-Venēcija

Antra

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________________________________________________________________________

Sastāvdaļas:

6 personām :
  • 500 g garie spagetti
  • 800 g konservēti tomātu gabaliņi
  • 300 g labi kūstošs siers
  • 2 bundžas tuncis eļļā
  • 4  ķiploku daiviņas
  • sīpols
  • šķipsniņa jūras sāļs
  • olīveļļa
  • pipari
  • baziliks (svaigs un kaltēts)

Pagatavošana :





Nomizo un sagriež gabaliņos ķiploku un sīpolu.




Liek apepināties olīveļļā,kamēr kļūst maigi brūni.



Pievieno tomātus ar visu sulu un atstāj sautēties.




Liek vārīties makaronus.



Sarīvē sieru.



Tomātus sautē,līdz ir izzudis šķidrums. Ja vēlas šķidrāku mērci,tad neizsautē līdz galam. Pievieno tunci.


Pievieno sāli,piparus un žāvētu baziliku. Ļauj ievilkties pāris minutes.





Porcijai uzbirdina sieru,lai izkūst.




Izdekorē ar bazilika lapiņām,pasniedz karstu.



LABU APETĪTI! 

_________________________________________________________________________________

Šo recepti gatavoja Antra no Irlavas, kas ir biedības "Irlavas interešu klubiņš" vadītāja. Brīvajā laikā darbojas ar visu,kas vien ir iespējams- gan dzied, gan dejo, rīko nometnes un aktīvi darbojas pašvaldībā.
Antra atceras šo recepti  no brauciena uz Venēciju pirms 12 gadiem. Gids ieteicis pamēģināt un nogaršojusi ar'. Recepte ir  viegli pagatavojama, produkti ir viegli pieejami, tāpēc Antras ģimene šo recepti ir ļoti iemīļojusi. 
Antras dzīves atziņa/moto ir : 

"Izmanto visas iespējas,ko dzīve sniedz!"

< >

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru