Itāļu gnocchi


Gnocchi ar pesto

Itālija

Francesco


_________________________________________________________________________________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________________________________________________________________________

Sastāvdaļas:


  • 800 g kartupeļi
  • 400 g milti
  • 2 olas
  • sāls
  • pipari
  • bazilika pesto

Pagatavošana :




Izvāra kartupeļus ar mizu,mīkstus.






Kartupeļus nomizo,saspaida putrā.



Kartupeļiem pievieno izsijātus miltus.




Pievieno masai arī olas,sāli un piparus pēc garšas.








No mīklas izveido mazas bumbiņas.



Liek verdošā salsūdenī, vāra aptuveni 3min, līdz gnocchi ir uzpeldējuši virspusē.




Izvārītos gnocchi liek katliņā,kur tiem pievieno pesto mērci un samaisa. Pesto mērci var gatavot pats vai nopirkt veikalos.


LABU APETĪTI! 

_________________________________________________________________________________

Šo recepti gatavoja Francesco no Itālijas, kas  no 2014.gada rudeni uz deviņiem mēnešiem darbojās Tukuma Sociālajā centrā kā brīvprātīgais. Brīvo laiku pavadīja spēlējot futbolu,vadot angļu valodas pēcpusdienu, pasniedza itāļu valodas stundas, ar prieku iepazinās ar dažādiem cilvēkiem un apceļoja Latviju.
Francesco gnocchi (ņoki) asosicējās ar bērnības svētdienām,kad visa ģimene kopīgi devās pie vecvecākiem,lai ieturētu kopīgas pusdienas. Katrā svētdienā vecmāmiņa bija pagatavojusi tik garšīgus gnocchi,ka varēja ēst ļoti daudz. Šobrīd jau katrs ģimenes loceklis ir izgājis pasaulē un svētdienās nesanāk vairs ieturēt kopēju maltīti,taču Francesco labprāt vēl dodas pie vecmāmiņas un bauda viņas sataisītos gardumus. Francesco vēlējās pagatavot gnocchi,lai pārbaudītu savas pavāru prasmes, taču rezultātā nācās atzīt,ka vecmāmiņai gnocchi sanāk daudzas reizes garšīgāki. Taču viņš nepadodas un uzskata,ka tikai nemitīgi mēģinot var nonākt pie vislabākā rezultāta. Fransesco iesaka labāk pesto gatavot mājās, ne pirkt veikalā,taču šajā reizē viņš izmantoja Rimi nopērkamo bazilika pesto. 
Francesco dzīves atziņa/moto ir : 

"Smaidi un pasaule smaidīs tev pretī!"

< >

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru