CHIN-CHIN POUF-POUF MOI-MOI DOUBLE-DOUBLE


Chin-Chin

Āfrika

Perrine


_________________________________________________________________________________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________________________________________________________________________
_______________________________________________________________________________________________________________________________________________

Sastāvdaļas:















  • 500 g milti
  • 1/2 krūze cukura
  • 1 krūze sviests/margarīns
  • 2 olas
  • 2 ēd.k. piens
  • 2 ēd.k smalcināti muskatrieksti

Pagatavošana :



Lielā bļodā iesijā miltus, pievieno cukuru un muskatriekstu.





Pievieno sviestu miltiem un samīca līdz veidojas viendabīga masa.





Otrā bļodā iesit olas.



Olām pievieno pienu un samaisa labi.


Olas ar pienu liek klāt miltiem un mīca mīklu,līdz tā ir viendabīga un nelīp pie pirkstiem. Ja līp pie pirkstiem,pievieno vēl miltus.

Mīklu izrullē un sagriež mazos kvadrātiņos. Ar formām var variēt-
kvadrātiņi,trijstūri,bumbiņas.



Kroketes liek karstā eļļā vārīties,ik pa laikam maisot,lai nesalīp kopā.



Vāra,kamēr kroketes paliek zeltaini brūnas. Noņem no uguns un liek uz papīra dvieļa,lai noņemtu lieko eļļu.



LABU APETĪTI! 

_________________________________________________________________________________

Šo recepti gatavoja Perrine no Francijas,kas  no 2014.gada rudeni uz deviņiem mēnešiem darbojas Tukumā kā brīvprātīgā. Ikdienā Perrine darbojas biedrībā "Pozitīvā Doma" - raksta dažādus projektus, veido aktivitātes dažāda vecuma cilvēkiem, sadarbojas ar citām organizācijām un citiem brīvprātīgajiem. Brīvajā laikā auž audēju darbnīcā,pasniedz franču valodas stundas, satiekas ar citiem brīvprātīgajiem,apceļo Baltijas valstis.
Chin-chin ir ļoti populāra uzkoda Āfrikā un katrā no reģioniem to dēvē citādāk. Piemēram,Nigērijā tos sauc par Chin Chin,taču Ziļoņkaulkrastā (Perrines dzimšanas vietā), šo uzkodu sauc vienkārši par kūku kroketi.Perrine gatavoja šo recepti,jo šo uzkodu līdzņemšanai uz Latviju sagatavoja viņas māte.Parasti nedēļas nogalēs,kad ir daudz brīvais laiks,Perrine chin-chin gatavoja kopā ar māti. Pagatavošana aizņem ilgāku laiku un tikmēr var izrunāties par visu,kas sakrājies nedēļas laikā uz sirsniņas. Dažreiz māte izmantoja šo izdevību,lai pačīkstētu,ko Perrine atkal nav izdarījusi un ko viņai labāk vajadzētu darīt. Perrine iestājās universitātē,ko apvienoja ar darbu,māte arī strādāja daudz un tāpēc viņām nebija iespējas,lai pa nedēļu satiktos,parunātu. Perrinei šīs runāšanas svētdienas ir ļoti mīļas atmiņas. Atgriežoties no Latvijas,vajadzēs vairākas svētdienas,lai izrunātu visu,kas sakrājies šajos deviņos mēnešos.
Perrines dzīves atziņa/moto ir : 

"Mēģini un zaudē,jo vismaz tu būsi mēģinājis!"

< >

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru